A hideg téli esték közeledtével egyre többet bújunk össze egy a tévé előtt egy forró teával a kezünkben. Összegyűjtöttünk 14 ikonikus kutyás filmet, amit kedvenceitekkel együtt nézhettek meg! 

1. Susi és Tekergő (1955)

Gyerekkorunk egyik első szerelme, Susi, a spániel és Tekergő románca. Ráadásul gyerekként nem volt romantikusabb elképzelésünk, mint egy tál spagettin osztozkodni.

 

 

2. Marley meg én (2008)

Ez az a film, amit bármelyik első kutyás új gazdi megnéz, azonnal átérez. Marley és John kapcsolatán keresztül újra átélheted az összeszokás izgalmait, és garantáltan szem nem marad szárazon ahogy végigizgulod napjaikat.

 3. Beethoven (1992)

A 90’-es évek klasszikus karácsonykor vetített filme. Beethoven kalandjait hatalmas szívével (és termetével), és családjának kalandjait mindenki imádja.

4. Babe (1995)

Najó, lehet, hogy a központi figura egy tündéri malac. De Fly, a border collie válik a pótmamájává, egyengeti az útját a terelőbajnokság felé.

 

5. 101 Kiskutya (1996)

A listáról nem maradhat ki az egyik legnépszerűbb kutyás Disney film, a 101 dalmata kölyök Szörnyella de Frász elleni küzdelme sem. 

 

6. Benji (2018)

A 1974-es nagysikerű filmet idén a Netflix új ruhába öltöztette. Benji, a környék kedvelt kóborkutyája. Amikor két jóbarátját elrabolják, útnak indul, hogy megmentse őket. 

 

7. Lassie (2005)

Talán nem túlzás azt mondani, hogy ez a legikonikusabb kutyás film, ami valaha létezett. Rengeteg film adaptáció készült Eric Knight regényéből, legfrissebb 2005-ös verzióban még a Trónok Harcából ismert Peter Dinklage is feltűnik.

 

8. Bolt (2008)

Bolt, Hollywood kedvenc sztárkutyája egy szuperhős, aki minden alkalommal megmenti a gazdiját. A kamerák előtt. De ő erről nem tud. Majd később elkeveredik, és Lassie mintájára izgalmas kalandokon át, új barátokkal az oldalán megpróbál visszajutni Pennyhez. 

 

9. Kutyák és Macskák

A macskák hadatüzentek a világnak, és egyedül a titkos ügynök kutyák állíthatják meg ádáz tervüket. Szórakoztató, kalandos film, és ha már belelendültünk belevághatunk a 2010-ben megjelent folytatásba is! 

 

10. Marmaduke (2010)

Marmaduke és családja Narancs Vidékre költözik, ahol megismerkedik a helyi park tagjaival. A beilleszkedés nem is olyan könnyű, mint ahogy elsőre tűnik... 

 

11. Kutyabajnok (2002)

 Ted, a Miami-i fogorvos megörököl egy falka szánhúzó kutyát Alaskában, és elhatározza, hogy elindul velük a helyi szánhúzó bajnokságon. Rögös az út a versenyig, nem könnyű feladat elnyerni az alfa szerepet. Kalandos családi Disney vígjáték kutyákról és gazdáról.

 

12. Frankenweenie (2012)

 Ez a film kicsit más mint a többi a listán. De Tim Burton Frankenweenije sem maradhat le a listáról. Miután szeretett kutyusa meghal, Victor mindent megtesz, hogy visszaszerezze őt. 

 

13. A kis kedvencek titkos élete (2016)

Vajon mit csinálnak kedvencenk miután munkába indulunk minden egyes nap? Ezzel a kérdéskörrel foglalkozik ez az imádnivaló animációs film.

 

14. Úton hazafelé (1993)

Egy újabb történet Lassie hazatérésére alapozva. A 3 jóbarát hegyen-völgyön át vág, hogy hazatérjen szeretett családjához. 

Az elmúlt évszázadban rengeteg kutyás filmet látott napvilágot, nem is olyan egyszerű mindet egy listába összegyűjteni. Ráadásul nem beszéltünk még olyan megkerülhetetlen sorozatokról, mint a Rex felügyelő, vagy épp Frakk a macskák réme. 

Neked melyik a kedvenc kutyás filmed? Írd meg nekünk kommentben, hogy bővíthessük a karácsonyi maratoni listát!