Nyakörv típusok: Milyen nyakörvet válasszak?

 

Új taggal bővül a család, kutyus érkezik a házhoz, de még nem tudod milyen nyakörv lenne számára megfelelő?
A Flowdog webshopban mindenféle méretű és habitusú kutyusnak megtalálod a személyiségéhez leginkább passzoló darabot. Számos minta és nyakörv típus közül válogathatsz. 

Mitől függ hogy melyik nyakörvet válaszd? 

Ez kutyusod méretétől, habitusától is függ. Pici kanapé-kutyusoknak és nagyméretű aktív kalandoroknak abszolút más-más szempontok fontosabbak, egy viszont közös: a nyakörv kényelmesen passzoljon kutyusod nyakához, legyen erős, de ne legyen túl szoros és ne zavarja a mindennapokban. 

Bebújós nyakörv

A bebújós nyakörv mérete állítható, de nem lehet szétnyitni. Ideális kis- és közepes testű kutyusoknak. Ha ezt választod, vásárlásnál mindig mérd meg kutyusod nyakának kerületét, valamint feje szélességét, hogy könnyedén át tudd bújtatni a fején a nyakörvet, majd kényelmesen rá tudd igazítani a nyakára is. 

bebújós nyakörvtacskó bebújós nyakörvben.  

Csatos nyakörv

Ez a típusú nyakörv közepes- és nagy testű kutyusoknak ajánlott. A csattnak köszönhetően könnyedén le és fel tudod tenni kutyusodra a nyakörvet. A csúszóknak köszönhetően mérete állítható, így amíg kedvenced cseperedik, kedvenc nyakörve is sokáig elkíséri majd. Azoknak is ajánljuk, akik gyakran leveszik a nyakörvet, mert pl hosszú szűrő a kedvencük.

Jelenleg 3 féle csatos nyakörv érhető el a webshopban: 

  • Biztonsági csatos (Basic nyakörvekhez) - ha ezt választod, a csatot csak úgy tudod majd kinyitni, ha eltolod az tetején található piros csúszkát.
  • Csatos (Plus nyakörvekhez) - Ez a masszív YKK műanyag csat légies könnyedségű, de mégis biztonságosan, erősen tartja kutyusodat - ideális kalandorok számára erőssége és súlya miatt.
  • Fém csatos (Plus nyakörvekhez) - Nagy testű kutyusok mindennapi sétájához javasoljuk.  

ausztrál juhász csatos nyakörvben

Félfojtó nyakörv (martingale)

A félfojtó(s) nyakörvet elsősorban azoknak a kutyáknak ajánljuk, akikkel megesik, hogy húzzák a gazdit. Ha kedvenced el kezd húzni, a nyakörv jelzés értékkel megfeszül nyakán, de bántani nem fogja, hiszen a nyakörv méretét a csúszók segítségével be tudod állítani.
A félfojtó nyakörvet ajánljuk még az ijedős kutyusoknak is, hiszen egy-egy pánikhelyzetben igazi szabadulóművésszé válnak, és nagyon fontos, hogy a nyakörv ezekben a pillanatokban a szokásosnál sorosabban fogjon.

Agár félfojtós nyakörvben

Kérdésed van, esetleg szeretnél segítséget kérni a megfelelő nyakörv típus kiválasztásában? Írj nekünk bátran formon keresztül, vagy közösségi oldalaink egyikén! 

 

Liquid error: Could not find asset snippets/linked-options.liquid